SPELFÖRFAN

Microsoft dumpar Microsoft Points?

Ja, rykten säger alltså att Microsoft har för avsikt att gå ifrån sina Microsoft Points och istället sköta betalningar med riktig valuta istället. Detta säger Inside Mobile Apps som i sin tur säger sig ha fått informationen från en källa med “kunskap om företagets beslut’”. Vad nu det betyder.

Tanken är att detta ska fasas ut och påverka Windows Phone Marketplace, Zune Marketplace och slutligen Xbox Live. Personligen kan jag inte påstå att det vore ett oväntat beslut med tanke på Microsofts breda inriktning mot underhållning på sistone. Ska man hyra ut film, erbjuda appar och tillhandahålla spel och tillägg för spel  så gör det ju allting mycket enklare om folk slipper konvertera från MS Points till Dollar och sedan till sin egen valuta. Jag tror att detta skulle kunna öka Microsofts omsättning i det här fallet och tänker således klassa detta rykte som trovärdigt.

/Dennis
Etiketter: , , , ,
Inga kommentarer - Kommentera eller pinga!

Du missar väl inte..?